fredag 20 april 2012

ont om tid

Oj vad tiden går! Har åkt 2 x nattåg genom hela landet. Först 2:a klass från Hanoi till Hue - tog 14 timmar i 6-bäddskupé utan madrasser, en intressant upplevelse! Där tillbringade vi ett intensivt dygn! Hann med lite sevärdheter i värmen, blev lurad av en cykeltaxi ( var inte så farligt vi fick en fin åktur fast engentligen stod vi mindre än hundra meter från vårt mål när vi klev på) och gick på en oförglömlig konsert! Fransk barockensemble och en vietnamesisk sångerska. Fantastiskt bra musik, men de franska musikerna verkade ganska medtagna när konserten var slut. Dörraran till lokalen stängdes aldrig utan folk kom och gick hela tiden, pratade och tjoade och sedan minst 30 grader....

Vidare gick färden till HoiAn en liten stad vid kusten. Sol och bad i flera dagar, jätteskönt! Nattåg igen till Saigon. Den här gången åkte vi första klass, dvs 4-bäddskupé samt madrass. Vilken skillnad! Delade kupé med två medresenärer samt en 80-årig överste. Han var väl rustad för den låna resan och bjöd på allt från kaffe och chokladpraliner till öl och konjak!

Två dagar har vi varit i Mekongdeltat, vi bodde vid floden i hus av strå/blad på pålar, jättehäftigt. Tidigt i går morse åkte vi ut till den flytande marknaden där kommersen redan börjat avta när vi kom vid 7-tiden och vi var de enda turisterna där, men vi mötte många båtar på hemvägen. Idag flyger vi ut till Con Dao och sista dagarna blir det storstadsliv i Saigon!

Bilder kommer, men nu är det dags för frukost! Har hitta ett ställe som serverar crepe med massor av färsk frukt, mango, jordgubbar, ananas och banan för 2 dollar! Supergott, sedan kan man ta en fruktdrink för 1 dollar! Storstadspriser men helt ok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar